Η τρομοκρατία κυβέρνησης ΝΑΤΟ δεν θα περάσει

Αθήνα 7 Απρίλη 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΤΠΟΥ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την, με κυβερνητική εντολή, επίθεση της αστυνομίας στους απεργούς- διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, που θέλησαν να εκφράσουν την λαϊκή κατακραυγή για την εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στο πλευρό των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων, που στρατιωτικά τμήματά τους έχουν σταθμεύσει στο λιμάνι της πόλης.

Η αστυνομία χτύπησε τους διαδηλωτές με χημικά και βόμβες κρότου- λάμψης, με σωματική βία, συνέλαβε διαδηλωτές και τους παραπέμπει σε δίκη, με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Το εργατικό κίνημα αντέδρασε άμεσα και με συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ στην Αθήνα και στην αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την παύση κάθε μορφής δίωξης σε βάρος τους.

Η κυβέρνηση, οι ωφελημένοι από τον πόλεμο Έλληνες καπιταλιστές, η Νούλαντ και ο Πάιατ ας το πάρουν απόφαση. Το εργατικό, το λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στη χώρα μας δεν πρόκειται να σταματήσουν τη δράση τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους υπεύθυνους και τις αιτίες γι’ αυτούς, δεν θα τρομοκρατηθούν από την κρατική βία και τις διώξεις, δεν θα γίνουν ούτε ΝΑΤΟαμερικανάκια, ούτε Πουτινάκια.

                               ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ