Για τις Κυβερνητικές Εξαγγελίες ως προς τον Κορονοϊό

Οι σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, απέχουν πολύ από τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί και να «χτυπηθεί» η εξάπλωση του ιού στη χώρα.

 Απαιτούνται μέτρα ουσιαστικά και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί η εξαθλιωμένη, από τις συνεχείς περικοπές, εργατική τάξη να επωμισθεί οιοδήποτε βάρος, όπως παραπέρα ανατροπή των Σ.Σ.Ε. με τη χρήση ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, καταστρατήγηση του δικαιώματος κανονικής άδειας κλπ.

Στην κατεύθυνση αυτή καταγγέλλουμε τις δηλώσεις του προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε  ότι «το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι» ως προκλητικές και ενάντιες σε συνταξιούχους και εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν πληρώσει και πληρώνουν με το παραπάνω για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας γι’ αυτό και ζητάμε:

Να σταματήσει αμέσως η  αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της υγείας, να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλες οι κλειστές δομές υγείας και να ανοίξουν όλες οι κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για 24ωρη λειτουργία.

Να απολυμανθούν και να εξοπλιστούν όλοι οι δημόσιοι χώροι  με όλα τα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, ώστε όλοι όσοι προσέρχονται σε αυτούς να είναι απόλυτα προστατευμένοι.

Να εφοδιαστούν όλες οι δημόσιες δομές με τα απαραίτητα υλικά και να τα παρέχουν δωρεάν σε όλους τους πολίτες ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στα ανωτέρω είδη καθώς και τα κρούσματα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται.

Όλες οι άδειες στους εργαζόμενους για τη φύλαξη παιδιών κλπ, να είναι άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, χωρίς καμιά χρέωση κανονικής άδειας.

Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, να ανασταλούν οι πληρωμές φορολογικών και λοιπών υποχρεώσεων, να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.