Για τις εκκρεμείς συντάξεις και την ιδιωτικοποίηση της Κ.Α

Με μια προκλητική και σκανδαλώδη τροπολογία στο ν/σ για την δικαιοσύνη η κυβέρνηση επέβαλε την υποχρέωση στους συνταξιούχους, που περιμένουν χρόνια για να πάρουν τη σύνταξή τους, να προσφεύγουν σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, να πληρώνουν από το ανύπαρκτο εισόδημά τους, για να πετύχουν την απόδοση των προσωρινών συντάξεων πείνας των 350 ευρώ, που καθόρισε η κυβέρνηση. Όσοι συνταξιούχοι δεν προσφύγουν στους ιδιώτες θα εξακολουθούν να περιμένουν επ’ αόριστο για να τους εκδώσει και αποδώσει τη σύνταξή τους ο ΕΦΚΑ, αφού τα ιδιωτικά γραφεία θα αποκτούν «πιστοποιημένη» προτεραιότητα στην διαδικασία έγκρισης των συντάξεων.

Με την τροπολογία ο ΕΦΚΑ και το προσωπικό του θα δουλεύουν για τα ιδιωτικά γραφεία, εξυπηρετώντας όχι τους συνταξιούχους, αλλά την κερδοφορία των εταιριών.

Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, που αυτή μαζί με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιγάντωσαν, βρήκε άλλη μια ευκαιρία να προωθήσει την προσχεδιασμένη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του ΕΦΚΑ και του δημόσιου- κοινωνικού συνταξιοδοτικού συστήματος.

Απαιτούμε την απόσυρση και ακύρωση της τροπολογίας, την άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ, τον εξοπλισμό του με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και την άμεση λύση του προβλήματος με την απόδοση της πλήρους σύνταξης σε όλους τους δικαιούχους. Να μπει οριστικό τέλος στο αίσχος της εξαθλίωσης των συναδέλφων μας, που ενώ πλήρωσαν για όσα δικαιούνται, η κυβέρνηση αρνείται να τους τα παρέχει.