Για την Πρωτομαγιά 2020

Συνάδελφοι,                                                                                                                                                                           Η πανδημία του κορωνοϊού, λειτουργώντας σαν καταλύτης για την εκδήλωση της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα αξιοποιείται από το μεγάλο κεφάλαιο και την κυβέρνηση- όχι βέβαια μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλο τον κόσμο- για τη λήψη μέτρων (ΠΝΠ, ΚΥΑ, νόμοι) με στόχο το χτύπημα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων σε εργασιακά δικαιώματα, αμοιβές, εργασιακές σχέσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες, την παιδεία κ.α. Οι κυβερνητικές αυτές μεθοδεύσεις ικανοποιούν απόλυτα τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου (ΣΕΒ, Τράπεζες κλπ), όπως τις εκφράζουν στις ανακοινώσεις και στις πρακτικές ενέργειές τους (απανωτές αυθαιρεσίες στις επιχειρήσεις σε βάρος των εργαζομένων).
Από την άλλη το μέτρο της γενικής καραντίνας για την αντιμετώπιση της επιδημίας ασφαλώς δημιουργεί δυσκολίες στη δράση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αυτό όμως σε κάθε περίπτωση δεν θα σταθεί εμπόδιο στη δράση αυτή. Το ταξικό εργατικό κίνημα- κόντρα και στις υπονομευτικές προσπάθειες της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ- αναπτύσσει δράσεις και στον χώρο της υγείας, όπου η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία διάθεση να λύσει πραγματικά τα τεράστια προβλήματα, αλλά και στους άλλους χώρους εργασίας, ειδικά πρώτης γραμμής μέσα στην υγειονομική αυτή κρίση, όπου η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει με αντεργατικές μεθοδεύσεις.
Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους αγώνες που οργανώνονται από τα ταξικά συνδικάτα στις 28/4, διεκδικώντας δικαιώματα, μέτρα ασφάλειας και προστασίας.
Συνάδελφοι
Ξέρουμε καλά πως η αντιλαϊκή επιδρομή δεν θα χαριστεί στην κοινωνική ασφάλιση, στα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει όρθια και λόγω των μεγάλων αγώνων, που δώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η οικονομική κρίση που επέρχεται ραγδαία, θα αποτελέσει και πάλι την βασική δικαιολογία για τον περιορισμό ασφαλιστικών/συνταξιουχικών παροχών, για την επιβολή νέων αντισυνταξιουχικών ρυθμίσεων, στη βάση του νόμου 4670/2020.
Εν όψει της Πρωτομαγιάς οι συνταξιούχοι, παρ’ όλες τις μεγάλες δυσκολίες και επικίνδυνες συνθήκες που δημιουργεί για εμάς η επιδημία του κορωνοϊού, δεν μένουμε σιωπηλοί. Διαδηλώνουμε την απόφασή μας να επανέλθουμε δυναμικά, αγωνιστικά με τη λήξη της καραντίνας, παίρνοντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, για να απαντήσουμε σε όποια προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά δεν χάνει κάτι από την σημασία και το χαρακτήρα της λόγω της έκτακτης κατάστασης. Το εργατικό, λαϊκό, συνταξιοδοτικό κίνημα διεκδικούν αγωνιστικά τα αιτήματα και δικαιώματά τους. Για τους μισθούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά, την υγεία, τις συντάξεις, την πρόνοια, τη σταθερή- μόνιμη εργασία.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ                                                                                                                              ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ – ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ  ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ