Για το πανεργατικό συλλαλητήριο στις 3 Ιούνη

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ 2021

Η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τις χείριστες απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και τις «βέλτιστες» πρακτικές της ΕΕ, επιχειρεί νομοθετικά να μετατρέψει το εργασιακό περιβάλλον των εργαζομένων, των παιδιών και εγγονιών μας, σε πεδίο καθημερινής μάχης, όπου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πανίσχυρο αντεργατικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας, χωρίς καμία δυνατότητα να αντισταθούν στην αυθαιρεσία, τον εκβιασμό και την τρομοκράτηση εκ μέρους των αφεντικών, του μεγάλου κεφαλαίου, εκείνων, που επίσημα και ανοιχτά δηλώνουν τη… δύσοσμη εκτίμησή τους για τον πρωθυπουργό (και προφανώς όλους τους πρωθυπουργούς), πως αυτός και οι υπουργοί του είναι απλά πιόνια, που εκτελούν τις εντολές τους.

Όπου οι εργαζόμενοι θα φαίνονται αυτοί να παρακαλούν τους εργοδότες να τους επιτρέψουν να δουλέψουν τσάμπα(!!).  Όπου οι εργοδότες θα εμφανίζονται… γαλαντόμοι και καλοσυνάτοι χαρίζοντας στους εργαζόμενους ρεπό κάπου, κάπως, κάποτε έναντι της απλήρωτης εργασίας τους. Όπου τα αφεντικά με μεγάλη… ευαρέσκεια θα κάνουν τη χάρη(!!) στις μητέρες να τους επιτρέπουν να δουν τα παιδιά τους τις Παρασκευές έξω από τα κάγκελα των σχολείων στα διαλείμματα, αλλά όχι τις Κυριακές στα σπίτια τους σε ελεύθερα πρωινά.

Όπου οι διευθυντές των επιχειρήσεων, τα μεγαλοστελέχη θα ψηφίζουν διαδικτυακά στη θέση των εργαζομένων, για το αν οι εργαζόμενοι συμφωνούν το συνδικάτο τους να κηρύξει απεργία.

Η πλήρης αποκάλυψη της απίστευτα αντεργατικής ουσίας του νομοσχεδίου Χατζηδάκη έχει γίνει από το ταξικό εργατικό κίνημα. Κι όση βοήθεια κι αν προσφέρει η ξετσίπωτη ξεπουλημένη εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση, δεν μπορεί να πετύχει στην εξαπάτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού. Τους έχουμε πάρει χαμπάρι και τους μεν και τους δε.

Απαντάμε με τα δικά μας αιτήματα: Να μην περάσει το ν/σ Χατζηδάκη. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που νομοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις με τα τρία μνημόνια. Να υιοθετηθεί η πρόταση των 520 συνδικάτων για τις εργασιακές σχέσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τον κατώτερο μισθό 751 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.

Γι’ αυτό στις 3 του Ιούνη παίρνουμε ΟΛΟΙ μέρος στα συλλαλητηρια των συνδικάτων

Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια- στους χώρους που θα ορίσουν τα συνδικάτα σε κάθε πόλη (Στην Αθήνα ώρα 7μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ) Μαζί με τους απεργούς θα είμαστε κι εμείς οι συνταξιούχοι. Είναι καθήκον μας. είναι ευθύνη μας. Είναι χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων. Να συμμετέχουμε ενεργά στις αγωνιστικές δράσεις τους. Με την δική μας αγωνιστική παρουσία, υποστήριξη και αλληλεγγύη να εκδηλώσουμε την αμέριστη απόφασή μας να συνεχίσουμε τον κοινό, ενιαίο αγώνα για να υπερασπιστούμε τα κοινά συμφέροντα της τάξης μας, του λαού μας.

ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ -ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ