Να αποσυρθεί το αντεργατικό Νομόσχεδιο

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα

Συνάδελφοι,

Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 10 του Ιούνη  είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, οι οποίοι εδώ και μήνες ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο εκφράζει “την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό”, ότι έχει δήθεν τη λαϊκή αποδοχή”.

Η σημερινή μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων στα Προπύλαια  δείχνει την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης της χώρας μας να αντιπαλέψει αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα, να το στείλει στα «σκουπίδια».

Με συνθήματα, όπως, «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «10ωρη δουλειά – 200 ευρώ μισθός αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία – δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», που δόνησαν τόσο τη συγκέντρωση, όσο και την πορεία προς τη Βουλή οι συγκεντρωμένοι  ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική κατάργηση αυτού του τερατουργήματος αποδεχόμενοι  με ενθουσιασμό την κήρυξη από τα συνδικάτα  νέας πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας  για τις 16 Ιούνη. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 16 Ιούνη.

Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε ακόμη πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!

Την Τετάρτη 16 Ιούνη να μην μείνει κανείς στο σπίτι. Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις και Συλλαλητήρια των συνδικάτων. Στην Αθήνα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 στο Σύνταγμα και στο απογευματινό Συλλαλητήριο στις 5 μ.μ στο ίδιο μέρος. Στη Θεσσαλονίκη στις 11.00 και στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.