Δίκη 35 Συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

                                                                     ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης των 35 στελεχών  του ΠΑΜΕ που σέρνονται σε νέα δίκη,  στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη 20/2,στις 11.30 π.μ., , με αφορμή την  κινητοποίηση που οργανώθηκε το Γενάρη του 2013 στο υπουργείο Εργασίας.   

Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των “Μarket In”, το “ιδιώνυμο” για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα , η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ συνεχίζει την καταστολή και τις διώξεις, εναντίον των συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Για δεύτερη φορά  σέρνουν  στα δικαστήρια τα στελέχη του ΠΑΜΕ που στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας Ομοσπονδίες και Συνδικάτα,  προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, για τις προκλητικές δηλώσεις του ότι το ασφαλιστικό σύστημα «στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Οι 35 συνδικαλιστές συνελήφθησαν τη μέρα εκείνη γιατί δήθεν προκάλεσαν φθορές στη διάρκεια της κινητοποίησης. Στη δίκη που έγινε, στα τέλη του 2013, αθωώθηκαν, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013, για την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας».

Αυτήν τη φορά οι συνδικαλιστές δικάζονται για την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών», που παρέμενε σε εκκρεμότητα. Και αυτή η κατηγορία έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Στην ακροαματική διαδικασία της πρώτης δίκης, οι μάρτυρες κατηγορίας, ο γραμματέας και υπάλληλοι του υπουργείου, δεν επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες  σχετικά με τις ζημιές που υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει οι συνδικαλιστές στο γραφείο του υπουργού.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ-Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

Το Διοικητικό  Συμβούλιο