Δελτίο Τύπου – Συγκέντρωση για ΛΕΠΕΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζοντας τον, εδώ και τρείς μήνες, αγώνα του ενάντια στη Διοίκηση της ΕΤΕ για τη μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων στους 16.500 συνταξιούχους της Τράπεζας, ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ συν. Δήμος Κουμπούρης και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών & συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους συγκεντρωμένους,
Με πανό, και ανακοινώσεις που μοιράστηκαν στον Αθηναϊκό Λαό, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση, οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών, κάτω τα χέρια από τις συντάξεις»κ.α., κατήγγειλαν την άρνηση της Διοίκησης της ΕΤΕ να καταβάλει τις συμβατικές υποχρεώσεις της στο Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ).
Στη συνέχεια η συγκέντρωση, κατευθύνθηκε μέσα στο κτίριο της ΕΤΕ όπου με συνθήματα απαίτησε και πέτυχε την πραγματοποίηση συνάντησης αντιπροσωπείας του Συλλόγου με τη Διοίκηση της Τράπεζας, παραμένοντας στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης .
Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε, λόγω απουσίας του Διοικητή της Τράπεζας κου Φραγκιαδάκη, με το Δ/ντή Προσωπικού Γιώργο Αρμελινιό από τον οποίο και απαίτησαν την άμεση λύση του προβλήματος της μη χορήγησης των επικουρικών συντάξεων από τη Διοίκηση της Τράπεζας.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης μίλησε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Ι. Αντωνίου και ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Δ. Κουμπούρης ενημερώνοντας τους συναδέλφους τόσο για τη συνάντηση, όσο και για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα του Συλλόγου και του ταξικού κινήματος μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος και καλώντας τους να μείνουν συσπειρωμένοι στο Σύλλογο και ακόμη πιο μαζικά να συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα.