Δελτίο Τύπου καταγγελία της ΕΤΕ

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας για την πρωτοφανή, ανήθικη ενέργειά της, να παρακρατήσει το σύνολο του ποσού της σύνταξης του Ιούνη των συνταξιούχων- πρώην εργαζομένων της- προς εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους για δάνεια που είχαν πάρει από αυτήν, αφήνοντάς τους στην κυριολεξία χωρίς ένα (1) ευρώ, για να περάσουν το μήνα.

Είναι η ΕΤΕ, που, αφού πρώτα καταχράστηκε τα αποθεματικά του ΛΕΠΕΤΕ, προχώρησε στη διακοπή της επικουρικής παροχής σε 16.000 συνταξιούχους του δημιουργώντας οικονομική ασφυξία σε πολλούς και αδυναμία ανταπόκρισης στις δανειακές υποχρεώσεις τους.
Είναι η ΕΤΕ, που μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά κάθε ρύθμιση των δόσεων των δανείων ανάλογη με τα σημερινά οικονομικά  δεδομένα αυτών των συνταξιούχων, ώστε να είναι σε θέση να τις αποπληρώνουν.

Είναι η ΕΤΕ, που με την απάνθρωπη αυτή μεθόδευσή της οξύνει την πίεση και τον εκβιασμό σε βάρος των συναδέλφων, οι οποίοι μάλιστα έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας, για έξοδα σε γιατρούς και φάρμακα.
Είναι η ΕΤΕ, που σε αυτή την συγκυρία και με την πανδημία να κυριαρχεί ακόμα, με καθαρή σκοπιμότητα υποσκάπτει την λειτουργία του ΤΥΠΕΤ, ώστε να μειώσει τις δαπάνες της γι’ αυτό, υπέρ της μεγαλύτερης κερδοφορίας της.

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των συντάξεων και τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων ανάλογα με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα των συνταξιούχων.