ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Αθήνα 4 Δεκέμβρη 2023

                                         

Ένας ακόμη αντεργατικός- αντιλαϊκός προϋπολογισμός βρίσκεται στη διαδικασία ψήφισης στη βουλή, αποτυπώνοντας την κυβερνητική πολιτική για το 2024. Πολιτική ταξική, που εκφράζει την υπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας σε βάρος του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Προβλέπει την ένταση της φοροεπιδρομής στο λαϊκό εισόδημα, με την αύξηση της φορολόγησής του, με τους άμεσους και έμμεσους φόρους σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης και κατανάλωσης, το χτύπημα του εισοδήματος των αυτοπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.

Την αύξηση του ματωμένου πλεονάσματος, που θα προέλθει από αυτήν την επιδρομή, τις περικοπές στην ουσία των δαπανών για λαϊκές ανάγκες (υγεία, παιδεία, πρόνοια, ακρίβεια κ.α.).

Την μείωση των μισθών και συντάξεων, αφού οι αυξήσεις σε αυτούς αποτελούν κοροϊδία και σε καμιά περίπτωση δεν απαντούν στην ραγδαία αύξηση του πραγματικού πληθωρισμού, που ρημάζει το λαϊκό εισόδημα.

Την εγκατάλειψη των πληγέντων από φυσικές καταστροφές στη μοίρα τους.

Από την άλλη ο προϋπολογισμός αυξάνει τις φοροαπαλλαγές, τις επιδοτήσεις, τις χορηγίες και χρηματοδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο, τους επενδυτές, τα μονοπώλια.

Δισεκατομμύρια θα αφαιρεθούν από τις τσέπες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του λαού γενικά και θα προσφερθούν στους επιχειρηματίες αφειδώς, μαζί με τα δισεκατομμύρια  του ΕΣΠΑ, του Ταμείου Ανάκαμψης, που κι αυτά τα πληρώνει ο λαός από το εισόδημά του. Όπως πληρώνει τα αεροπλάνα, τις φρεγάτες του ΝΑΤΟ και το χρέος σύμφωνα με τη δήλωση του Χατζηδάκη.

Η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι, ο λαός δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια απέναντι στη νέα αυτή επίθεση. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα βρισκόμαστε σε δράση σύγκρουσης με την πολιτική αυτή. Οι συνταξιούχοι, μετά το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 24/11, παίρνουμε όλοι μέρος στις συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που οργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα σε όλες τις πόλεις, στην Αθήνα στο Σύνταγμα 15 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 7 μμ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΤΕΙΑ

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 12000 ΕΥΡΩ

                               ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ