Δελτίο Τύπου για το Σ/Ν στα εργασιακά

Η συνέντευξη του κου Χατζηδάκη για το ν/σ για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα από την κυβέρνηση αποτελεί την απόδειξη της στυγνής και επαίσχυντης συμπαιγνίας μεγαλοεργοδοσίας και κυβέρνησης, στα πλαίσια του γενικότερου ευρωενωσιακού αντεργατικού πλαισίου, που όλες οι κυβερνήσεις  ψήφισαν και υλοποίησαν, σε βάρος των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, που όλο το προηγούμενο διάστημα ισχυριζόταν πως οι καταγγελίες του εργατικού κινήματος για την αντεργατικότητα του τερατώδους σχεδίου της δεν είχαν βάση, γιατί οι καταγγέλλοντες δεν γνώριζαν το ν/σ, με την ανακοίνωση των βασικών διατάξεών του και της διάθεσής του στον «δημόσιο διάλογο»- απάτη, πιστοποίησε την αλήθεια των καταγγελιών.

Οι δηλώσεις του υπουργού αποκάλυψαν και τα ψέματα που λέει τόσο καιρό, αλλά κύρια την σκληρή πραγματικότητα που το σχέδιο της κυβέρνησης θα διαμορφώσει σε βάρος της εργατικής τάξης και από την άλλη το ευνοϊκότερο καθεστώς υπέρ της εργοδοτικής αντεργατικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας. Γι αυτό άλλωστε ο ΣΕΒ απαιτούσε εδώ και πολύ καιρό την θέσπιση αυτών των διατάξεων.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα «στριμώχνονται στην γωνία» των ατομικών συμβάσεων και των απαγορεύσεων της συνδικαλιστικής δράσης, ενώ οι εργοδότες- βιομήχανοι, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ξενοδόχοι κ.α.- θα καταστούν πανίσχυροι, με λυμένα τελείως τα χέρια τους να αποφασίζουν αποκλειστικά με βάση τις επιχειρηματικές ανάγκες και την κερδοφορία τους για τη ζωή και τον χρόνο των εργαζομένων.

Τα τυράκια, όπως αυτό για τους εργαζόμενους- πατέρες, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν. Το εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ποτέ, ούτε να εφαρμόσει κανένα αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, θα καταργήσει και αυτό στην πράξη, όπως έκανε με τα προηγούμενα. Η κυβέρνηση το μόνο που θα εισπράξει είναι οι θύελλες των αγωνιστικών αντιδράσεων και αντιστάσεων των εργαζομένων και του ταξικού εργατικού κινήματος. Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα ήδη έχουν βάλει μπροστά στο φουλ τις αγωνιστικές μηχανές. Η Πρωτομαγιάτικη Απεργία, το συλλαλητήριο της 13/5/2021, η απεργιακή κινητοποίηση που θα ακολουθήσει, το σύνολο των δράσεων θα σταθούν ένα ισχυρό εμπόδιο στην αντεργατική επίθεση.

Οι εργαζόμενοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους – εξαιρούνται οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και τα εργοδοτικά τσιράκια- απορρίπτουν το ν/σ. Η κυβέρνηση τώρα να αποσύρει το αντεργατικό τερατούργημα, να μην προχωρήσει στην κατάθεσή του στη βουλή.

Καλούμε τους συναδέλφους- συνταξιούχους να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών και των εγγονιών μας, να ενισχύσουμε με την ζωντανή παρουσία μας τις αγωνιστικές δράσεις του εργατικού κινήματος, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης.