Δελτίο Τύπου για τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο Φεστιβαλ Αθηνών

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον απεργιακό αγώνα που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ Αθηνών ( στάσεις εργασίας) για σήμερα Σάββατο, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων προσαυξήσεων τους που παράνομα και ετσιθελικά παρακρατεί η Διοίκηση του Φεστιβάλ.
Πρόκειται για δεδουλευμένα νυχτερινά και εξαιρέσιμα Κυριακών και αργιών και μάλιστα εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας (ολιγόμηνες συμβάσεις, μερική απασχόληση).
Η Διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών υλοποιώντας τις κυβερνητικές μνημονιακές δεσμεύσεις για ανατροπή όλων των εργατικών δικαιωμάτων και παρά τα τεράστια χρηματικά ποσά που διαθέτει και δαπανά για παραγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την ισχύουσα εργατική νομοθεσία και να καταβάλει στους εργαζόμενους τις αποζημιώσεις που δικαιούνται μετατρέποντας έτσι το Φεστιβάλ, κυριολεκτικά, σε εργατικό κάτεργο του μεσαίωνα.
Καλούμε τη Διοίκηση του Φεστιβάλ να συμμορφωθεί με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία και να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων καταβάλλοντας τους τώρα τις δικαιούμενες αποζημιώσεις.