Δελτίο Τύπου για τις εξαγγελίες Χρυσοχοϊδη

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Μ. Χρυσοχοΐδης για την εφαρμογή του νόμου για τις διαδηλώσεις, που ψήφισε η κυβέρνηση, αποτελούν την άμεση προσπάθεια για την «ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων», ώστε να εμποδίζεται η διεξαγωγή των εργατικών και λαϊκών συγκεντρώσεων/διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, καθορίζει τα επιχειρησιακά σχέδια της αστυνομίας, που στην ουσία έχουν στόχο τη νομιμοποίηση στη λαϊκή συνείδηση κάθε βίαιης και τρομοκρατικής κρατικής και παρακρατικής μεθόδευσης, ώστε «να τελειώνουμε με τις διαδηλώσεις», όπως είχε δηλώσει ο υπουργός το βράδυ των επεισοδίων στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο.

Το αστυνομικό κράτος της «δημοκρατίας μας» θα γίνει πιο βάρβαρο, πιο στυγνό, πιο επικίνδυνο για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, για την ίδια τη ζωή όσων αγωνίζονται για να τα προστατέψουν, να διεκδικήσουν νέα. Η ποινικοποίηση κάθε μορφής κινητοποίησης, η διαστροφική εξόντωση με ποινικές διώξεις, φυλακίσεις και αβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις των συνδικάτων και συνδικαλιστών ή φορέων οργάνωσης αγωνιστικών δράσεων, η ανακήρυξη των προβοκατόρων και χαφιέδων του συνδικαλιστικού της ασφάλειας  σε ρυθμιστές της νομιμότητας μιας συγκέντρωσης/διαδήλωσης είναι οι αποδείξεις της απόφασης του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησής του να τσακίσει το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, που αποτελεί τον μόνο αντίπαλο και κίνδυνο για τα συμφέροντά του.

Ας το πάρουν απόφαση. Όσο θα μεγαλώνει η αστυνομική τρομοκρατία και καταστολή, όσο θα επιχειρείται η κρατική προσπάθεια υπονόμευσης της δράσης του εργατικού κινήματος, τόσο θα δυναμώνει και η εργατική- λαϊκή αντίσταση και δράση. Όσο θα μετρούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί το πλήθος των συμμετεχόντων, τόσο θα ενισχύεται η συσπείρωση και συμμετοχή των εργαζομένων στο αγωνιζόμενο εργατικό κίνημα. Όσο θα σπέρνουν αστυνομικούς σε κάθε χώρο ανάπτυξης της δράσης και παρέμβασης των εργατικών συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των αγροτικών συλλόγων, των μαθητικών συσπειρώσεων, τόσο θα απλώνει η λαϊκή συμμαχία και η πάλη της για την ανατροπή του σάπιου συστήματος και την κατάκτηση των συνθηκών ικανοποίησης των εργατικών- λαϊκών αναγκών.

Το επαναλαμβάνουμε. Τα μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά. Η κυβέρνηση όμως αναλαμβάνει και θα έχει την μοναδική και απόλυτη ευθύνη για όποιες, επικίνδυνες για την ακεραιότητα των εργαζομένων και του λαού, επιπτώσεις των βρώμικων μεθοδεύσεών της.