Δελτίο Τύπου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 24ης Σεπτεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  σύλλογός μας χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις των μελών μας, στην Αττική και στα παραρτήματά του στην υπόλοιπη Ελλάδα, κόντρα στο πολυνομοσχέδιο  της κυβέρνησης, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις λυσσασμένες προσπάθειες της εργοδοτικής – κυβερνητικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, να υποταχθούν άνευ όρων συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, στην πολιτική ενίσχυσης κερδοφορίας του κεφαλαίου και να αποδεχθούν την ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσής τους.

Ήταν μια πρώτη ηχηρή απάντησης στην  κυβέρνηση της ΝΔ ,που έρχεται με φορά να συνεχίσει από εκεί που  σταμάτησε (γιατί δεν πρόλαβε) ο ΣΥΡΙΖΑ και να ολοκληρώσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Με την αγωνιστική παρουσία τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, έστειλαν μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα και έδειξαν ότι η   «ισχυρή ανάπτυξη» για όλους, της ΝΔ, που διαδέχθηκε τη «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει παρά πέρα τσάκισμα εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων,  ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση και χτύπημα στους μισθούς και στις συντάξεις, στις συλλογικές συμβάσεις, στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Στον δραστικό περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε μεγαλύτερα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας.