Δελτίο Τύπου για την τροπολογία κατάργησης της απεργίας

Καταγγέλλουμε τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, την Υπουργό «Εργασίας» Ε. Αχτσιόγλου, την κυβέρνηση συνολικά που με μια άθλια μεθόδευση προσπάθησαν να περάσουν στα μουλωχτά την τροπολογία για την κατάργηση του δικαιώματος των συνδικάτων στην απεργία στους χώρους δουλειάς. Καταδικάζουμε επίσης την με κυβερνητική εντολή άσκηση αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας σε βάρος των συγκεντρωμένων έξω από τη Βουλή.

Πήραν άμεσα την άμεση απάντηση από το ταξικό εργατικό κίνημα, που απάντησε δυναμικά στην επιχείρηση αυτή με κινητοποίηση, συγκέντρωση και παρέμβαση στο Υπουργείο και έξω από τη Βουλή.

Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για την επόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός ελιγμός με την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας δεν θα μας ξεγελάσει. Θα την αποκρούσουμε με τον ίδιο και πιο δυναμικό τρόπο. Η κατάργηση της απεργίας σαν όπλο της εργατικής τάξης απέναντι στην εργοδοσία και την πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου δεν πρόκειται να περάσει. Το εργατικό κίνημα όπως κατάκτησε το δικαίωμα στην απεργία με αγώνες, έτσι θα το περιφρουρήσει, θα καταργήσει την «κατάργησή της» στην πράξη.