Δελτίο Τύπου για την κυβερνητική επίθεση στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Αθήνα   12/1/2019                                                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & ΤΡΑΠΕΖΩΝ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία επιχείρησε με ωμή βία να διαλύσει τη χτεσινή μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διαδήλωναν για τα δικαιώματά τους. Η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως εχθρούς, απάντησε στα δίκαια αιτήματά τους, ρίχνοντας στο «ψαχνό» δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου–λάμψης, στέλνοντας στο νοσοκομείο συνδικαλιστικά στελέχη, όπως τη Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, τον Ι. Δελή εκπαιδευτικό,  βουλευτή του ΚΚΕ και άλλους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους τραυματίες της άγριας αυτής κυβερνητικής επίθεσης, καθώς και στις κινητοποιήσεις των  εκπαιδευτικών με τις οποίες διεκδικούν να μην απολυθούν οι χιλιάδες αναπληρωτές και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, αντιγράφοντας αυταρχικές πολιτικές  προηγούμενων κυβερνήσεων, χτυπά με μανία συνταξιούχους και εργαζόμενους, όσους αγωνίζονται ενάντια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, όσους μπαίνουν μπροστά για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής.