Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με τον Υφ. Τ. Πετρόπουλο

Ο Σύλλογός μας στις 4/10/2017 μαζί με το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό έκανε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο, στον οποίο έθεσαν τα ζητήματα των αντισυνταξιουχικών πρακτικών των Τραπεζών, που επιτίθενται στις επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων σταματώντας την χρηματοδότηση των αντίστοιχων ταμείων, με στόχο την απαλλαγή τους από τέτοιες υποχρεώσεις, για χάρη της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους.

Στα αιτήματα που έθεσαν οι Σύλλογοι μας για την υποχρέωση της κυβέρνησης να παρέμβει για να διαφυλαχτούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των δικαιούχων, ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε πως, για μεν τον ΛΕΠΕΤΕ (Εθνική Τράπεζα) θεωρεί το θέμα διμερές πρόβλημα ανάμεσα στην Τράπεζα και τους ασφαλισμένους, στο οποίο δεν προτίθεται να παρέμβει, για δε το ΤΑΠΙΛΤ – ΑΤ (όμιλοι EUROBANK, Πειραιώς και ALPHA) δεν ανέλαβε συγκεκριμένη δέσμευση. Την θέση του αυτή δικαιολόγησε επίσης επικαλούμενος τις υποχρεώσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση για την δημοσιονομική πολιτική, που επιτάσσουν τα μνημόνια.

Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή του Υφυπουργού, που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ταξικού εργατικού και συνταξιουχικού κινήματος πως η κυβέρνηση δε υποχωρεί από τον γενικότερο στόχο της να μετατραπούν και οι επικουρικές συντάξεις σε απλά βοηθήματα, διευκολύνοντας τους εργοδότες να ξεφορτωθούν το «μη μισθολογικό κόστος» των εισφορών προς τα ταμεία.

Καλούμε τους συνταξιούχους στην κλιμάκωση και ένταση των αγώνων μας για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ