Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με τη Διοίκηση της ΕΤΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογός μας στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ), καταγγέλλοντας την αυθαίρετη και εκβιαστική απόφασή της να σταματήσει την χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ, καταργώντας στην πράξη τις επικουρικές συντάξεις 16.000 συνταξιούχων της Τράπεζας.

Με μια δυναμική συγκέντρωση των μελών του, μαζί με μέλη του ΔΣ του Κλαδικού Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού, διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής, βάναυσης πολιτικής. Κατάγγειλαν ακόμη την κυβέρνηση, που με την πολιτική των μνημονιακών μέτρων αφήνει όλα τα περιθώρια στην εργοδοσία να επιβάλλει τέτοιες επιλογές.

Αντιπροσωπεία των δύο σωματείων είχε συνάντηση με τον διευθυντή προσωπικού της ΕΤΕ  κ. Αρμελινιό και έθεσε τα αιτήματα για την άμεση καταβολή των χρηματοδοτικών υποχρεώσεων της Τράπεζας προς τον ΛΕΠΕΤΕ, ώστε να συνεχιστεί η παροχή των επικουρικών συντάξεων στους δικαιούχους. Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση της ΕΤΕ, δεν πρόκειται να συνεχίσει την χρηματοδότηση και επανέλαβε τη θέση της ΕΤΕ για ένταξη των ασφαλισμένων του ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ και  δημιουργία επαγγελματικού ταμείου. Στο θέμα του κουρέματος των δανείων συνταξιούχων δανειοληπτών της ΕΤΕ, που πλέον θα αδυνατούν να τα πληρώσουν, ή του μηδενισμού των τόκων και πάλι επέδειξε την ίδια ανελαστική στάση.

Δηλώσαμε την δική μας απόφαση να μην υποχωρήσουμε από τις διεκδικήσεις, να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα ούτε εκβιαστικές μεθοδεύσεις, θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την δράση μας ενάντια στην πολιτική αυτή.