Δελτίο Τύπου για τη ψήφιση του πολυνομοσχέδιου

Η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή με την ανοιχτή υποστήριξη των άλλων αστικών κομμάτων επί της ουσίας των μέτρων που προέβλεπε το πολυνομοσχέδιο, το ψήφισε και το έκανε «νόμο». Πειθήνιοι υποτακτικοί των εντολών των βιομηχάνων, της ΕΕ και του ΔΝΤ οι κυβερνητικοί βουλευτές πειθάρχησαν σ’ αυτές. Ο νόμος πλέον αποφασίζει το χτύπημα του δικαιώματος στα πρωτοβάθμια σωματεία στην απεργία, τον εκπλειστηριασμό των κατοικιών των λαϊκών οικογενειών από τράπεζες και δημόσιο, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα ιδιωτικά συμφέροντα, τον περιορισμό επιδομάτων προς ειδικές περιπτώσεις συνανθρώπων μας, την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών κ.α.

Γελιούνται όμως οι βιομήχανοι και τα κυβερνητικά και πολιτικά επιτελεία τους αν νομίζουν πως θα «κάνουν περίπατο» με τα εργατικά δικαιώματα. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις (απεργίες και συλλαλητήρια) του ταξικού εργατικού κινήματος που οργανώθηκαν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο όλο το προηγούμενο διάστημα, έστειλαν δυνατό μήνυμα, πως τα μέτρα αυτά θα συναντήσουν την ισχυρή αντίσταση των εργαζομένων και του λαού, θα ματαιωθούν στην πράξη από την λαϊκή πάλη.

Τα συνθήματα «κάτω τα χέρια από την απεργία» και «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και εφορίας» εξακολουθούν να ισχύουν και να οδηγούν τους αγώνες μας σε κλιμάκωση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση.

Οι συνταξιούχοι απέδειξαν με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις αυτές, πως ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας, την διεκδίκηση των αιτημάτων μας, είναι κοινός με αυτόν των εργατών, των παιδιών μας.