Δελτίο Τύπου για τη μη έκδοση ενημερωτικών σημειωμάτων συνταξιούχων

Αθήνα 11/1/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση εδώ και είκοσι ημέρες αρνείται να  δημοσιοποιήσει και να δώσει στα ασφαλιστικά ταμεία τα στοιχεία του επανυπολογισμού των συντάξεων ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι συνταξιούχοι να δουν ποιά ακριβώς είναι η σύνταξή τους και τι περιλαμβάνει.

Η κυβερνητική άρνηση καταδεικνύει αυτό που από την αρχή εκτιμούσε το συνδικαλιστικό κίνημα, ότι ο Ν. 4387/2016 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήλθε να πετσοκόψει ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων, ήλθε  ως ταφόπλακα του ασφαλιστικού συστήματος.

Η όποια επίκληση τεχνικών προβλημάτων από την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την κατακρεούργηση των συντάξεων και τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος που επέφερε ο επονομαζόμενος και Ν. Κατρούγκαλου. Όμως το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια» και δεν μπορεί να κρύψει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός», όσο και να καθυστερήσει η δημοσιοποίηση των συντάξεων. Η σύνταξη είναι μια και αδιαίρετη, αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου, την έχει πληρώσει με τις εισφορές του και δεν αποτελεί προνοιακό επίδομα φιλευσπλαχνίας καμιάς κυβέρνησης  όπως θέλουν να την παρουσιάζουν.

Χωρίς να σταματήσουμε ούτε κατ’ ελάχιστο να διεκδικούμε την κατάργηση του Ν. 4387/2016 καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα τα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων στα ταμεία, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνταξιούχοι.

Το Διοικητικό