Δελτίο Τύπου για τη ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε μπροστά την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών που έμειναν σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση, με την ίδια δικαιολογητική βάση. Ότι παρέλαβε από εκείνη «καμένη γη». Η πολιτική ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα της ΔΕΗ, μπαίνει στο επόμενο στάδιο, που προϋποθέτει την αποκατάσταση της κερδοφορίας της, την απαλλαγή της από υποδομές (μεταλλεία κλπ) και από προσωπικό μόνιμο με δικαιώματα.
Στη βάση αυτή το πρώτο μέτρο είναι η εξαγγελθείσα αύξηση των τιμολογίων από 16 – 19% στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος από τις λαϊκές οικογένειες, η παραπέρα μείωση της «επιβράβευσης» των συνεπών πελατών στο 5%, η προώθηση του ξεπουλήματος των λιγνιτικών μονάδων, η απόλυση εργαζομένων, ο εκβιασμός των λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν με διακοπή παροχής ρεύματος και μεταφορά των χρεών για είσπραξη σε «κοράκια».
Εκφράζουμε την αποφασιστικότητά μας να συγκρουστούμε με την πολιτική της ΝΔ, όπως με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, που καθορίζονται από τις φιλομονοπωλιακές επιλογές, τη συνέχεια του φορτώματος των βαρών της κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ.
Θα δυναμώσουμε την πάλη μας για την αντίσταση σε αυτήν, την ανατροπή της. Καλούμε τους συναδέλφους στην αγωνιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων την Τρίτη 3/9/2019 ώρα 8 πμ έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ Χαλκοκονδύλη 30.