Δελτίο Τύπου για τα Συλλαλητήρια 11/6/2020

Αθήνα 12/6/2020

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Με  συνθήματα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά, να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία»  και με αιτήματα :

Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις, εισόδημα για όλους , επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις, κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εκατοντάδες μέλη του Συλλόγου μας  πήραν   μέρος χθες στο ογκώδες συλλαλητήριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα,  και σε δεκάδες ακόμα πόλεις της χώρας.

Μετά το τέλος της συγκέντρωση της Αθήνας οι χιλιάδες διαδηλωτές με τα παραπάνω συνθήματα, όπως και με το «Πάρε ανάσα, σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης» πραγματοποίησαν πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αμερικάνικο λαό και τις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες ενάντια στον ρατσισμό και την εκμετάλλευση, στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα και κάλεσμα αγώνα  σε όλους τους εργαζόμενους, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας, που ασφυκτιούν από τα δεσμά που τους επιβάλει το σύστημα που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία, τον πόλεμο και την προσφυγιά, τον ρατσισμό και κάθε είδους διακρίσεις.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο