Δελτίο Τύπου για ΛΕΠΕΤΕ

Σεπτέμβριος   2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε  την διοίκηση τηςΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για τη μη καταβολή των αναδρομικών της επικουρικής παροχής των συνταξιούχων της, βάσει του Νόμου 4618/2019.

Αυτό αποδεικνύει την αυθαιρεσία και ασυδοσία του κεφαλαίου που και όταν το εξυπηρετεί, γράφει στα «παλιά του τα παπούτσια» τους νόμους του κράτους  και τη δικαιοσύνη – στην οποία η ίδια η διοίκηση της ΕΤΕ προσέφυγε και δε δικαιώθηκε – χωρίς καμία συνέπεια γι αυτήν.

Άμοιρη ευθυνών δεν είναι και η κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία επί της ουσίας  καλύπτει          τις ενέργειες της ΕΤΕ, μη παρεμβαίνοντας στο πρόβλημα & υποχρεώνοντάς την  στην άμεση καταβολή της 1ης δόσης των αναδρομικών στις 31/8/19  και όχι μέχρι τέλους του 2020 σύμφωνα με τον ισχυρισμό του υφυπουργού Εργασίας  Ν.  Μυταράκη.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη  τροπολογία του  νόμου 4618/2019 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση την τελευταία στιγμή δικαιώνουν τη θέση μας ότι ήταν καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα και για ψηφοθηρικούς λόγους . Στην πραγματικότητα είχε τεράστιες ευθύνες γιατί για ενάμιση χρόνο ανεχόταν την ανομία της ΕΤΕ να μην καταβάλει επικουρική, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα και την κερδοφορία του Τραπεζικού κεφαλαίου ενώ και ο ίδιος αυτός ο νόμος είναι κομμένος και ραμμένος στις απαιτήσεις της ΕΤΕ.

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει τον αγώνα προς κάθε κατεύθυνση για την οριστική επίλυση του ζητήματος της επικούρησης των συνταξιούχων  της ΕΤΕ στην κατεύθυνση να μη χάσουν ούτε 1 ΕΥΡΩ από τα δικαιώματά τους τόσο οι συνταξιούχοι όσο   και τα εν ενεργεία μέλη του ΛΕΠΕΤΕ και να πληρώσει τα οφειλόμενα η ΕΤΕ σύμφωνα με τον κανονισμό του.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο