Ανείπωτη καταστροφή- προδιαγεγραμμένο εγκλημα

Αθήνα 19 Ιούλη 2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ανεύθυνη κυβέρνηση αποδείχνει για άλλη μια χρονιά αυτή την ιδιότητά της, όσον αφορά στα συμφέροντα του λαού που περιλαμβάνουν και την ανάγκη προστασίας του φυσικού πλούτου, του περιβάλλοντος της χώρας μας.Στις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησής της μετρήσαμε ήδη τραγικά θύματα, λόγω της άρνησής να εξοπλίσει με όλο το απαραίτητο,έμψυχο και τεχνολογικό δυναμικό, τα νοσοκομεία και ειδικά το ΕΚΑΒ.

Μέσα στις ίδιες λίγες στις ίδιες λίγες μέρες ξαναμετράμε τις τεράστιες καταστροφές των υπόλοιπων δασών, που έχουν γλιτώσει τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά η Αττική είναι φανερό πλέον, πως έχει μπει για τα καλά, με σχέδιο οργανωμένο, στο στόχο των μεγάλων συμφερόντων, που ετοιμάζονται να
μετατρέψουν την καταστροφή του φυσικού πράσινου περιβάλλοντος σε «δημιουργική πράσινη ανάπτυξη». Είναι πολλά τα λεφτά κε πρωθυπουργέ!!
Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα «η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του πλούτου της πατρίδας μας είναι κόστος», πιστή στις ΕΕσιακές δεσμεύσεις για συνεχή περιορισμό των δαπανών σε τέτοια προβλήματα, αρνείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, που θα προλάβουν τέτοιες τραγωδίες. Προέχουν τα ματωμένα- στην κυριολεξία- πλεονάσματα, τα rafale, τα F35. Όπως αρνείται να ανανεώσει το στόλο των ασθενοφόρων και να προσλάβει οδηγούς και διασώστες, έτσι αρνείται να καλύψει τα κενά στην πυροσβεστική σε προσωπικό (τα κενά ξεπερνούν τις 4.000) και σε μέσα.
Οι μεγαλοστομίες του ίδιου του Μητσοτάκη λίγες μέρες πριν στη φιέστα στο υπουργείο, ότι αυτή τη φορά είμαστε έτοιμοι, κατέληξαν στα άθλια επιχειρήματα «τι να κάνουμε, φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε»…
Αποδείχνεται στην πράξη ξανά και ξανά, πως το σύνθημα «ο λαός θα σώσει το λαό» είναι ανάγκη να μετουσιώνεται σε καθημερινή πράξη. Ο λαός θα προστατέψει και τα δάση, τα βουνά, τις παραλίες, τις λαϊκές κατοικίες. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του μεγάλου κεφαλαίου. Καμία ανοχή στην κυβέρνηση- εχθρό των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων.

Η απάντηση είναι το δυνάμωμα των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ