Ανακοίνωση για τους συμβασιούχους των Δήμων

Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στον αγώνα που εδώ και μεγάλο διάστημα δίνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους και ειδικά στον κλάδο της καθαριότητας για να πετύχουν την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους αντιμετωπίζουν την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της πλειοψηφίας των κυβερνητικών δημάρχων και όσων συμφωνούν με την πολιτική των απολύσεων, της μερικής απασχόλησης και της ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας των Δήμων, με το φόρτωμα των βαρών για τις υπηρεσίες αυτές στους δημότες, προς χάριν της κερδοφορίας των επιχειρηματικών συμφερόντων και την απαλλαγή του κράτους από την χρηματοδότηση αυτών των υπηρεσιών.
Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με την «ανεξάρτητη» κρατική δικαιοσύνη του Ελεγκτικού Συμβουλίου, που όχι μόνο προτρέπει στην απόλυσή τους, θεωρώντας πως δουλεύουν εδώ και πολλούς μήνες … παράνομα, αλλά και στην νομιμοποίηση της άρνησης πληρωμής των δεδουλευμένων τους από τις δημοτικές αρχές για το διάστημα αυτό. Στη λογική αυτή μπορεί να τους ζητηθεί να επιστρέψουν- όσοι από αυτούς πληρώνονταν- τους μισθούς αυτούς. Είναι όμως γνωστό πως οι εργαζόμενοι αυτοί προσλήφθηκαν με νόμιμες διαδικασίες, μέσω ΑΣΕΠ και είναι απολύτως απαραίτητοι στο έργο που κάνουν.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους δημάρχους πιστούς συνακόλουθους της πολιτικής της και απαιτούμε τώρα να έρθει στη Βουλή για ψήφιση η νομοθετική πρόταση των επιτροπών αγώνα των συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα, η οποία προβλέπει την μονιμοποίησή τους και την ανάληψη της χρηματοδότησης της μισθοδοσίας τους από το κράτος.
Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και επικροτούμε επίσης την απόφαση πολλών δημάρχων να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ