Ανακοίνωση για το ΛΕΠΕΤΕ

Συνάδελφοι,

Μετά την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ να σταματήσει την χρηματοδότηση του ΛΕΠΕΤΕ καταργώντας τις επικουρικές συντάξεις των δικαιούχων,  εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με την συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις έξω από το κεντρικό κατάστημα, έδειξαν την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια  στην απόφαση της Τράπεζας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ο σύλλογός μας συμμετείχε, μαζί με το κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό στις κινητοποιήσεις, στηρίζοντας την μόνη σωστή θέση και απαίτηση η ΕΤΕ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον ΛΕΠΕΤΕ, χωρίς εκπτώσεις και ελιγμούς που θα αλλάξουν τον χαρακτήρα του Λογαριασμού. Με δική μας πρόταση το ΚΚΕ κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή.

Όμως εξακολουθεί και εντείνεται η αβεβαιότητα όσον αφορά τις εξελίξεις, όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης της ΔΕ του ΛΕΠΕΤΕ, όπου η Διοίκηση της Τράπεζας αρνήθηκε την καταβολή του αναγκαίου ποσού για τον Νοέμβρη, ενώ οι εκπρόσωποι των συλλόγων απλά «κατέθεσαν την πρότασή τους»

Οι ηγεσίες των συλλόγων αυτών αντί να πάρουν μέτρα για την καλύτερη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, να ενημερώνουν υπεύθυνα τους συναδέλφους και να τους καλούν σε επιφυλακή, επέλεξαν να αποσυρθούν από την αγωνιστική δράση και να παραπέμψουν την αντιμετώπιση του προβλήματος στις δικαστικές διαδικασίες και μόνο (ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές). Απέφυγαν να ζητήσουν την αγωνιστική συνδρομή του συνταξιουχικού κινήματος. Δεν συνδέουν το ειδικό πρόβλημα με τις γενικότερες αντιασφαλιστικές ανατροπές, τις οποίες αντιμετωπίζει συνολικά το κίνημα.

Συνάδελφοι,

Θεωρούμε πως η συνδικαλιστική δράση και αγωνιστική παρέμβαση δεν μπορεί να αντικατασταθούν από τις δικαστικές διαδικασίες, αυτές μόνο υποβοηθητικά μπορούν να λειτουργήσουν στην συνολική προσπάθεια. Οι συνταξιούχοι σε όλους τους χώρους αντιμετωπίζουμε την ίδια αντιασφαλιστική πολιτική.  Όλοι μαζί θα την ανατρέψουμε. Ενιαία δίνουμε τον αγώνα.  Όλοι μαζί οργανώνουμε και παίρνουμε μέρος στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Σας καλούμε :

• Την 1η Νοέμβρη, Τετάρτη, 9 πμ τα ταξικά συνδικάτα οργανώνουν συγκέντρωση στο Υπουργείο οικονομικών (Σύνταγμα) για τα «κόκκινα δάνεια».
  • Στις 9 Νοέμβρη, Πέμπτη στις 6.30 μμ οργανώνεται επίσης στο Σύνταγμα Συλλαλητήριο για την επικείμενη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, του δικαιώματος στην απεργία και των ΣΣΕ, την απελευθέρωση των απολύσεων, την επιτάχυνση στην εφαρμογή των αντισυνταξιουχικών μέτρων.
  • Στις 23 Νοέμβρη, Πέμπτη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων οργανώνει Παναττικό Συλλαλητήριο στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο) στις 10 πμ, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, με κύριο θέμα αυτό της υγείας.
  • Στο 1ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα για τις νέες περικοπές των συντάξεων και αιχμή την απαίτηση για καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,  ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.