Ανακοίνωση για τις περικοπές των συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤΑΤ

Συνάδελφοι ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Η πρόσφατη «απόφαση» της Διοίκησης του Ταμείου, με την οποία κατήργησε, ουσιαστικά το ασφαλιστικό       δικαίωμα στην επικουρική σύνταξη, που μέχρι τώρα απέδιδε στους δικαιούχους, αντικαθιστώντας την με ένα γλίσχρο επίδομα των 50 ευρώ (που κι αυτό πιθανόν στο μέλλον θα καταργηθεί), αποτελεί μια απαράδεκτη και καταδικαστέα πράξη που στόχο έχει:

1. Να απαλλάξει όλες τις κυβερνήσεις από τις ευθύνες τους για την χρεοκοπία του ταμείου (όπως και όλων των ταμείων), που επήλθε με το κούρεμα του PSI (πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ), την «εθελοντική» αγορά από την Τράπεζα Αττικής ομολόγων 55 εκατομμυρίων ευρώ, που όμως είναι γνωστό πως έγινε με κυβερνητική παρέμβαση. Θυμηθείτε και την κομπίνα του χρηματιστηρίου επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (Σημίτη), όταν χάθηκαν δεκάδες εκατομμύρια.
  2. Να διευκολύνει τις Τράπεζες να απαλλαχτούν όσο γίνεται πιο γρήγορα από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ασφαλισμένους και να περνούν τις δικές τους επιλογές, με δήθεν αποφάσεις των ίδιων των ασφαλισμένων.
  3. 3. Να προωθηθεί η γενικότερη απόφαση κυβέρνησης και μεγάλου κεφαλαίου (ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες) για κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης με τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.
  4. Να διασπαστεί ο κοινός αγώνας εργαζομένων και συνταξιούχων για την υπεράσπιση των κατακτήσεών τους, στρέφοντας σκόπιμα τους εργαζόμενους ενάντια στους συνταξιούχους.

Για την εξέλιξη αυτή τεράστιες είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων και συλλόγων, εργαζομένων και συνταξιούχων, που αντί να αξιοποιήσουν τη συμμετοχή και δυνατότητα που τους δίνει η ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση του ταμείου, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν:
α) την ανακεφαλαιοποίηση του ταμείου με την κάλυψη των απωλειών των αποθεματικών του ταμείου

β) από τις τράπεζες να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους χρηματοδοτώντας τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν λόγω των δικών τους επιλογών (εθελούσιες, ασφάλιση σε άλλα ταμεία μετά το 2005 κλπ)

Οι δυνάμεις αυτές με τις αποφάσεις και ενέργειές τους ανοίγουν το δρόμο για να περάσει το σύνολο της αντιασφαλιστικής κυβερνητικής πολιτικής, αδρανοποιώντας τους ασφαλισμένους, οδηγώντας τους σε έναν «εμφύλιο» πόλεμο αλληλοκατηγοριών.

Συνάδελφοι,
Σας καλούμε να αρνηθείτε να ακολουθήσετε την λογική και τακτική αυτών των δυνάμεων. Γυρίστε την πλάτη στα διασπαστικά σχέδιά τους. Κοινός αντίπαλος όλων μας είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, οι επιλογές του κεφαλαίου, που σαρώνουν το βιοτικό επίπεδο όλων των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Σας καλούμε να συσπειρωθείτε στο ταξικό κίνημα των συνταξιούχων που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε δυναμικούς, αποφασιστικούς αγώνες αντιπαράθεσης στην κυβερνητική πολιτική. Ο σύλλογός μας πρωτοστατεί στην οργάνωση και δράση των συνταξιούχων από τους χώρους των ΔΕΚΟ- Τραπεζών, στη μαζική συμμετοχή στους αγώνες αυτούς. Στην κατεύθυνση αυτή διεκδικούμε την οριστική λύση του ασφαλιστικού με την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και την άμεση επαναφορά των επικουρικών συντάξεων του ΤΑΠΙΛΤ- ΑΤ στα προηγούμενα επίπεδα. Σας καλούμε να πάρετε μέρος στον αγώνα αυτό μέσα από τις γραμμές του συλλόγου μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ