Ανακοίνωση για τις Εξελίξεις στο ΛΕΠΕΤΕ

Συνάδελφοι,
Προτού καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ΛΕΠΕΤΕ, ως «έργο» της τελευταίας του κυβερνητικής μέρας, φάνηκε η κρισιμότητα και το αβέβαιο για το μέλλον της κουτσουρεμένης επικουρικής παροχής, για ποιόν τελικά φρόντιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη η Διοίκηση της ΕΤΕ μετά την προσφυγή της για ακύρωση της τροπολογίας, με εξώδικό της γνωστοποίησε ότι «αποσύρεται» και από το ΛΕΠΕΤΕ με κίνδυνο να μείνουμε στον «αέρα», δηλαδή ούτε ΛΕΠΕΤΕ ούτε ΕΤΕΑΕΠ μιας και η κυβέρνηση της Ν.Δ. κάνει το «παγόνι» όπως, επί τόσους μήνες το έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. για απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα “βαρίδια”, ή “μη μισθολογικά κόστη”, προκείμενου να ανακάμψουν τα κέρδη τους.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το τελειωτικό χτύπημα της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, αναφορικά με τις περικοπές των δώρων κλπ., όπου  υπαναχωρώντας, το ανώτατο δικαστήριο, από την πρώτη του απόφαση, έκρινε τώρα ότι είναι συνταγματικά νόμιμη η περικοπή τους.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που η αγωνιστική στάση όλων, είναι επιβεβλημένη και, όπως έχει αποδειχθεί, η μοναδική διέξοδος, αντί αρωγής και αγώνα έχουμε:
-Σαπίλα και μόνιμες εκφυλιστικές πρακτικές πλέον, από ΣΣΕΤΕ, με αλληλοκατηγορίες και παραιτήσεις γνωστών και μη εξαιρετέων από τη δράση τους στο παρελθόν συνδικαλιστών, με βλαπτικές ενέργειες σε βάρος μας και στο…. βάθος πρόεδρος ο Κωνσταντέλος……ΑΙΣΧΟΣ. Αλήθεια σε ποιά «κονέ» και με ποιους ‘σταλίζει’ και «υπηρετεί» τώρα ο «κατάμαυρος» και  μπαρουτοκαπνισμένος, επί χρόνια … «σκληρά»αγωνιζόμενος συνδικαλιστής στην ΕΤΕ?
-Εξαφάνιση της ΟΤΟΕ-ΟΣΤΟΕ, κλεισμένοι στα γραφεία τους, προφανώς σχεδιάζουν “την επόμενη μέρα λες και τα ζητήματα δεν αφορούν συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους, αλλά κάποιους άλλους πολύ μακρυά μας.
Ο Σύλλογός μας όλα τα παραπάνω τα είχε επισημάνει από νωρίς και πολύ πριν συμβούν. Γι αυτό και κατεβαίναμε στους δρόμους μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων (ΣΕΑ) και το ΠΑΜΕ, ενάντια σε κάθε περικοπή με μικρά αλλά χειροπιαστά αποτελέσματα, σε αντίθεση με όλα τ’ άλλα συνδικαλιστικά όργανα, ΓΣΕΕ,ΟΣΤΟΕ κλπ, που απλώς … «χαλάρωναν» μιας και θεωρούσαν τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες … ξεπερασμένες μορφές διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και μας καλούσαν μαζικά στα δικηγορικά γραφεία, λες και η δικαιοσύνη πήρε ποτέ το μέρος των εργαζομένων σε γενικότερης πολιτικής  συνδικαλιστικά ζητήματα. Άλλο πράγμα τα μεμονωμένα περιστατικά.
Συνάδελφοι, ποτέ και πουθενά, δεν κέρδισαν κάτι οι εργαζόμενοι χωρίς αγώνα.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, να πείτε όχι στην αδράνεια και τη μοιρολατρία, να γυρίσετε την πλάτη στον αναξιόπιστο ΣΣΕΤΕ και τους συνδικαλιστές του,  να πυκνώσετε το σύλλογό μας, ώστε ακόμη πιο δυνατοί, μαζί με τα ταξικά συνταξιουχικά και εργατικά σωματεία να διεκδικήσουμε συνολικές πολιτικές λύσεις με “προοπτική” και όχι “φιλοδωρήματα” και παροχές με … αναστολή. Μόνο ο ανυποχώρητος δρόμος του αγώνα μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα, κατά την κύρια εκδίκαση της προσφυγής της ΕΤΕ το Δεκέμβριο.