Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη : Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Χαιρετίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Εκφράζοντας την ταξική – αγωνιστική αλληλεγγύη μας στις αγωνιζόμενες γυναίκες εκ μέρους και των γυναικών μελών του Συλλόγου μας διαδηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε την πάλη μας για τα δικαιώματά τους.

Οι γυναίκες σήμερα πλήττονται από την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, όπως όλος ο λαός. Οι συνταξιούχοι γυναίκες γνωρίζουν τα ίδια σκληρά χτυπήματα στις συντάξεις τους, στις κοινωνικές παροχές, στην υγεία – περίθαλψη, στις συντάξεις χηρείας.

Στο αγωνιστικό κίνημα των συνταξιούχων η συμμετοχή των γυναικών στους συλλόγους είναι αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξη και δραστηριοποίησή τους, την ενίσχυση των αγώνων τους. Βρίσκουν τη συναγωνιστική θέση τους μέσα στο κίνημα, παίρνουν την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες συνταξιούχους από τις πρώην ΔΕΚΟ και Τράπεζες να οργανωθούν στο Σύλλογό μας, να συμμετέχουν μαζικά στη δράση μας, να πυκνώσουν τις γραμμές του αγωνιστικού συνταξιουχικού κινήματος. Είναι ο μόνος τρόπος και δρόμος να ισχυροποιήσουν το αγωνιστικό γυναικείο κίνημα, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και κατακτήσεις του.