Ανακοίνωση για την απεργία στις 18/2/2020

Αθήνα 11 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

Συνάδελφοι
Η κυβέρνηση με επείγουσες διαδικασίες έφερε στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό, με στόχο να το ψηφίσει άμεσα. Το ν/σ προωθεί τις αντεργατικές ρυθμίσεις, που απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο και η ΕΕ, σε βάρος των παλιών και νέων συνταξιούχων, διαμορφώνει ένα εφιαλτικό ασφαλιστικό μέλλον για τους εργαζόμενους. Στη βάση των όσων προβλέπει ο ν. 4387/16 και το σύστημα των τριών πυλώνων, για την ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, με την παράδοσή του στις ιδιωτικές ασφαλιστικές και επενδυτικές εταιρίες, διαμορφώνει τους όρους για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.
Στις 18/2/2020, Τρίτη το ΠΑΜΕ, το ταξικό εργατικό- συνδικαλιστικό κίνημα (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες), η ΑΔΕΔΥ, οργανώνουν πανελλαδική- πανεργατική Απεργία ενάντια στην κυβερνητική μεθόδευση, την ημέρα που το ν/σ θα ψηφίζεται στη βουλή. Καλούμε όλα τα μέλη μας να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Συμμετέχουμε μαζικά, παλεύουμε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας να αποτρέψουμε την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 πμ. Η προσυγκέντρωση της ΣΕΑ θα γίνει στις 10 πμ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ