Ανακοίνωση για τη δίκη της Χ.Α

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ
ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ- Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ   ΦΥΛΑΚΗ

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πέτυχαν μια σημαντική νίκη. Με την αντιφασιστική δράση τους ήρθαν σε σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή. Αποκάλυψαν τον εγκληματικό χαρακτήρα της, ανέδειξαν τα φασιστικά- ρατσιστικά χαρακτηριστικά της, ξεσκέπασαν την καθοδηγούμενη από μεγάλα συμφέροντα αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της, το δολοφονικό μένος της ενάντια στους ταξικούς συνδικαλιστές, αντιφασίστες και μετανάστες, αλλά και τις διασυνδέσεις της με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, στελέχη του αστικού πολιτικού προσωπικού, τις κολιγιές με τα αστικά κόμματα.

Τα εγκλήματα, οι δολοφονίες που διέπραξε δεν έμειναν κρυφές, ο κρατικός μηχανισμός υποχρεώθηκε, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και κινητοποίηση, να παρέμβει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους και την ηγετική ομάδα της με σοβαρές κατηγορίες, όπως τις είχε διατυπώσει στα συνθήματά του το εργατικό- λαϊκό κίνημα.

Η δικαστική απόφαση που χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, η κήρυξη ως ενόχων και των φυσικών φονιάδων, που δολοφόνησαν ανθρώπους, αλλά και την ηγεσία της, σαν υπεύθυνη για το χαρακτήρα και τη δράση της, που έστειλε στη φυλακή όλον αυτό τον εσμό των μπράβων του συστήματος, ασφαλώς είναι μια σημαντική επιτυχία. Όμως, επειδή ο φασισμός και η φασιστική ιδεολογία δεν εξαφανίζονται με την απομόνωση και τιμωρία ενός μέρους του συνόλου των δυνάμεων, που το καπιταλιστικό σύστημα διαθέτει και κρατάει πάντα σαν εν δυνάμει αξιοποιήσιμο όπλο της, η εργατική- λαϊκή πάλη ενάντια στο φασισμό δεν πρόκειται να σταματήσει. Θα συνεχίσει τη δράση του, μέχρις ότου πετύχει την οριστική συντριβή του φασιστικού τέρατος, την εξαφάνιση του καπιταλισμού, του συστήματος που το γεννάει, εκτρέφει, μεγαλώνει και χρησιμοποιεί.

Το φασισμό τον έχουμε καταλάβει βαθειά. Κι επειδή δεν θα πεθάνει μόνος του, θα τον τσακίσουμε.