Ανακοίνωση για 8 Μάρτη 2021

Αθήνα 3 Μάρτη 2021

8 Μάρτη – Ημέρα δράσης, αγώνα, διεκδίκησης των εργαζόμενων Γυναικών

Το αγωνιζόμενο, ταξικά προσανατολισμένο γυναικείο κίνημα πάντα στάθηκε στο πλευρό του εργατικού κινήματος, βάδισε πλάι του, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων και δικαιωμάτων των εργαζόμενων γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, όλης της εργατικής τάξης, του λαού.
Στις σημερινές συνθήκες, όπου η επίθεση της εργοδοσίας, του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων,  των συνθηκών και εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων γυναικών εντείνεται, γίνεται σφοδρότερη, η κοινή δράση του εργατικού- λαϊκού και γυναικείου κινήματος εκφράζει την απόφαση, τη δυναμική αγωνιστική αντίσταση και αντίδραση στην πολιτική αυτή.
Στους μεγάλους αγώνες που έγιναν όλη αυτή την εποχή των κρίσεων του καπιταλισμού, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων έδωσαν το δικό τους αγωνιστικό παρόν, είτε μέσα από το κίνημα των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας, συνταξιούχων, είτε με τις γυναικείες οργανώσεις και συλλόγους της ΟΓΕ.
Εκφράζοντας την ταξική – αγωνιστική αλληλεγγύη μας στις αγωνιζόμενες γυναίκες εκ μέρους και των γυναικών μελών του Συλλόγου μας διαδηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε την πάλη μας για τα δικαιώματά τους.
Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι σύλλογοι της ΟΓΕ και τα εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα στα Προπύλαια 8 Μάρτη 5.30 μ.μ.