Αλληλεγγύη στόν λαό τής Παλαιστίνης

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με την ευκαιρία της  εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη κι ανεξάρτητη.

Καταγγέλλουμε τις ευθύνες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ με την υποστήριξη των οποίων κλιμακώνεται η επιθετικότητα του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της περιοχής. Οι συνεχείς επιθέσεις, ο εντεινόμενος αποκλεισμός, οι εποικισμοί, ο ξεριζωμός Παλαιστινίων από τις εστίες τους, έρχονται να προστεθούν στις οδυνηρές “διευθετήσεις” που προωθούνται με όχημα τις λεγόμενες Συμφωνίες Αβραάμ, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

Καθημερινά οι ζωές χιλιάδων Παλαιστινίων συνθλίβονται στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, την ΕΕ, με την Κίνα και τη Ρωσία, που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τη γραμμή της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και διαχρονικά όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, φέρει μεγάλες ευθύνες γιατί όχι μόνο στηρίζει και προωθεί την επικίνδυνη πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αναλαμβάνοντας, μάλιστα, επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ.

Πάει πολύ η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού να μοιράζουν απλόχερα λόγια συμπάθειας προς τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό, από τη στιγμή που εδώ και έξι χρόνια με ευθύνη τους δεν υλοποιείται η ομόφωνη απόφαση της Βουλής, ήδη από τον Δεκέμβρη του 2015, για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Η ΕΕΔΥΕ, το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, συνολικά το λαϊκό κίνημα της χώρας μας συνεχίζουμε μέσα από μια καθημερινή, πολύμορφη δραστηριότητα  να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό, να συμβάλλουμε να εκφραστεί ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά η καταδίκη των εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής, η διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων.

Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης απαιτώντας:

·         Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της

·         Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967

·         Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ

·         Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές

Αθήνα, 29 Νοέμβρη 2021                                                Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ