9ήμερη εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές

Συνάδελφοι,
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεών του ο Σύλλογός μας σχεδίασε και πραγματοποιεί 9ήμερη οδική εκδρομή στις Δαλματικές ακτές (Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία) με το πιο κάτω πρόγραμμα και όρους:

9ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 28/3/2020 – 5/4/2020
ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΕΟΥΜ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ ΝΑ ΜΟΥΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ – ΝΙΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : Σάββατο 28/03/2020

1η Ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΤΙΡΑΝΑ
Αναχώρηση ώρα 07.00 από πλ. Καραϊσκάκη για ΤΙΡΑΝΑ . Η διαδρομή μας μέσω ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των διαβατηρίων, συνεχίζουμε στο Δυρράχιο για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή των Τιράνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η Ημέρα : ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΕΟΥΜ
Πρωινό και αναχώρηση για σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα των Τιράνων. Θα δούμε την παλιά Όπερα, το Εθνικό Μουσείο και άλλα αξιοθέτα στην πλατεία Σκεντέρμπεη, όπως το τζαμί του Έτχεμ Μπέη του 1789, το Sahat-Kulla (Πύργος Ρολογιού) του 1830 και το θέατρο μαριονέτας, που κάποτε στέγαζε το «κοινοβούλιο» του βασιλιά Ζογκ, καθώς και την Καμπάνα της Ειρήνης. Συνεχίζουμε για τα σύνορα Αλβανίας – Μαυροβουνίου (Μουριζάν – Σουκόμπιν). Στο Μαυροβούνιο θα περάσουμε από το Oύλσινιτς, το ένα και μοναδικό λιμάνι του Μαυροβουνίου, το Μπάρ και θα έχουμε την πρώτη επίσκεψη μας σε ένα από τα πιο μεγάλα τουριστικά θέρετρα , την Μπούτβα. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Συνεχίζουμε την διαδρομή και φθάνουμε στα σύνορα Μαυροβουνίου – Κροατίας. Θα δούμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των Δαλματικών Ακτών ξεκινώντας από το Τσάβτατ, την Ριβιέρα του Ντουμπρόβνικ, που αποτελείται από 5 γραφικά ψαροχώρια, το φιόρδ του Ντουμπρόβνικ, το Τριέστενο, το Σλάνο, το δεύτερο μεγαλύτερο τείχος του Στόουν με μήκος 4.400μ και θα καταλήξουμε στην παραλιακή πόλη Νέουμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και Διανυκτέρευση.
3η Ημέρα: ΝΕΟΥΜ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΝΕΟΥΜ
Πρωινό και αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ. Πρόκειται για σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων με πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα – πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες, την πλατεία Placa, το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391!) και στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη. Ξενάγηση και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.
4η Ημέρα: ΝΕΟΥΜ – ΣΠΛΙΤ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΜΠΙΟΓΡΑΝΤ ΝΑ ΜΟΥΡ
Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλίτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί απο την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Συνεχίζουμε για το Μπίoγκραντ να Μουρ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Μετά το δείπνο θα επισκεφθούμε την κοντινή πόλη Ζαντάρ για δύο ώρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΜΠΙΟΓΡΑΝΤ ΝΑ ΜΟΥΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΒΙΤΣΕ, ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες. Συνεχίζουμε προς το ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στην πόλη του ΖΑΓΚΡΕΜΠ και θα έχουμε λίγο χρόνο για σύντομη γνωριμία – περιήγηση στην πρωτεύουσα της ΚΡΟΑΤΙΑΣ, με την πλατεία του Αγίου Μάρκου, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας Λουμπλιάνα. Άφιξη και περιήγηση στην μεσαιωνική πανέμορφη παλαιά πόλη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, όπου θα δούμε την πλατεία Πρέσερεν με έντονο το Ιταλικό στυλ, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, τη γέφυρα των Δράκων, το Δημαρχείο κ.ά. Σχετική παραμονή και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ζάγκρεμπ για δείπνο και διανυκτέρευση.
(Σημείωση: Εάν ο χρόνος επαρκεί θα επισκεφθούμε Οπάτια ή Ριέκα )

7η Ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο με θέα στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε τον πύργο Νεµπόϊσα όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µμεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Κραγκούγεβατς για δείπνο και διανυκτέρευση. .
8η Ημέρα: ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ – ΝΙΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό, περιήγηση στην πόλη και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη, μέσω της ιστορικής πόλης Νις. Περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η Ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό, περιήγηση στην πόλη, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα ώρα 19.00-19.30.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
ΤΙΡΑΝΑ : CONTINENTAL VORA 4 αστέρων (Μια διανυκτέρευση)
ΝΕΟΥΜ : POSEJDON 4 αστέρων (Δυο διανυκτερεύσεις)
BIOGRAD NA MURE: ILIRIJA HOTEL ή KORNATI 4 αστέρων (Μια διανυκτέρευση)
ΖAGREB : HOLIDAY HOTEL 3 αστέρων (δυο διανυκτερεύσεις)
ΚRAGUJEVATS: HOTEL ΚRAGUJEVATS 3 αστέρων (Μια διανυκτέρευση)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ξενοδοχείο ΒΕΡΓΊΝΑ 3 αστέρων (Μια διανυκτέρευση)

Τιμή κατ΄ άτομο και ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων:
Δίκλινο – τρίκλινο, 445 έως 415 ευρώ.,
Μονόκλινο, 615 έως 580 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται πρωϊνό σε μπουφέ και δείπνο στα ξενοδοχεία. Επίσης μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν, Αρχηγός, Τοπικός ξεναγός στο Ντουμπρόβνικ, Φόροι διαμονής, – Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ταξιδιωτική ασφάλιση.

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή οι είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια Ποστόϊνα , λίμνη Πλίτβιτσε.

Απαραίτητα, για τη συμμετοχή στην εκδρομή είναι νέα διαβατήρια με εξάμηνη ισχύ πλέον της επιστροφής του ταξιδιού ή Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες τελευταίας δεκαπενταετίας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15/2/2020 στο τηλέφωνο: 210-5240280 και στους συναδέλφους Δ. Βασιλόπουλο τηλ. 6972037007, Ι. Αθανασίου τηλ 6948304510, Μ. Νουφαρίτση τηλ 6972330090. Πληρωμή εκδρομής μέχρι 20/3/2020 στο Σύλλογο ή μέσω Εθνικής Τράπεζας.
Σημειώνουμε ότι θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, τόσο ως προς τη δήλωση συμμετοχής, όσο και ως προς την εξόφληση της εκδρομής.
Λογαριασμός Συλλόγου:
Εθνική τράπεζα 108/480277-27 , IBAN : GR74 0110 1080 0000 1084 8027 727