27/01/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι συνταξιούχοι, ο λαός βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επίθεση, με προεκλογικά μάλιστα χαρακτηριστικά από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, που με τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, κάνουν καθαρό πως δεν μπορούν και δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα του λαού, να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των συνταξιούχων.

Το συνταξιουχικό κίνημα εντείνει τις προσπάθειες και τη δράσης του, προκειμένου να πιέσει ώστε να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων και έχει αποδείξει πως μόνο με τους αγώνες λύνονται προβλήματα.
Σ’ αυτή τη συγκυρία ορισμένοι επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν ξανά την αγωνία πολλών συναδέλφων, ώστε να τους οδηγήσουν στα χέρια δικηγορικών γραφείων, για τη διεκδίκηση λύσης προβλημάτων, που αφορούν την αποκατάσταση και διόρθωση κύριων συντάξεων, οι οποίες λόγω των «λαθεμένων» επανυπολογισμών που έκανε ο ΕΦΚΑ με το νόμο 4387/16, αυτές είναι μειωμένες.

Σ’ αυτή την περίπτωση εμπίπτουν συνάδελφοι συνταξιούχοι από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ (ΟΑ), που, κατά τον επανυπολογισμό των ανταποδοτικών ποσών των κύριων συντάξεών τους, δεν  προσμετρήθηκαν τα ποσοστά των εισφορών που πλήρωναν πάνω από το βασικό 20% του ΙΚΑ, κατά συνέπεια οι κύριες συντάξεις τους είναι σημαντικά μειωμένες.
Κι  ενώ το πρόβλημα, με βάση τις αντίστοιχες περιπτώσεις συναδέλφων από τον ΟΤΕ, τις Τράπεζες κ.α., λύνεται με μια απλή «αίτηση θεραπείας» προς τον ΕΦΚΑ- με την οποία αναζητούνται και τα αναδρομικά, που οφείλονται από το «λάθος» αυτό- οι γνωστοί επιτήδειοι του «δικτύου» και άλλοι καλούν τους συναδέλφους να υπογράψουν εξουσιοδοτήσεις προς δικηγόρους για τη διεκδίκηση των διορθώσεων έναντι αμοιβής και ποσοστών από τα αναδρομικά, επιδιδόμενοι σε μια άγρα μελών, αφού η προώθηση των υποθέσεών τους συνδέεται με την αναγκαστική εγγραφή τους στους «συλλόγους» αυτούς σαν μέλη. «Συλλόγους» που δεν έχουν καμία μα καμία συμμετοχή στη δράση και τους αγώνες του κινήματος, η μόνη τους ασχολία είναι να πασάρουν πελάτες στα δικηγορικά γραφεία.
Μάλιστα, όπως μας κατήγγειλαν συνάδελφοι από την ΟΑ- μέλη του συλλόγου μας- αυτοί οι «συνδικαλιστές» πρωτοστάτησαν στις βρώμικες μεθοδεύσεις, μαζί με την τότε διοίκηση της ΟΑ,  ώστε να μην αποδοθούν συντάξεις στους βίαια απολυόμενους  εργαζόμενους της ΟΑ το 2009. Σήμερα παριστάνουν τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους!!

Ο Σύλλογός μας καλεί τους συναδέλφους συνταξιούχους της ΟΑ να καταθέσουν «αίτηση θεραπείας» στον ΕΦΚΑ (το πρότυπο κείμενο έχει αναρτηθεί στο site μας pssdekotrapezon.gr), ενώ θα προχωρήσει σε παρέμβαση στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, να ζητήσει την άμεση λύση του προβλήματος όλων των συναδέλφων, χωρίς άλλες περαιτέρω διαδικασίες και να διορθώσει τις κύριες συντάξεις, να αποδώσει δε και τα αναδρομικά τους. Ο ΕΦΚΑ έχει όλα τα στοιχεία όλων των συναδέλφων, άρα μπορεί άμεσα να ικανοποιήσει το αίτημα, χωρίς καμία άλλη χρονοτριβή.
Συνάδελφοι
Οι πολιτικές των αντιλαϊκών κυβερνήσεων θα γίνουν ακόμα χειρότερες. Η επίθεση στο εισόδημα και το βιοτικό μας επίπεδο θα δυναμώσει, όποια κυβέρνηση διαδεχτεί τη σημερινή θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή πορεία. Το κίνημα των συνταξιούχων θα συνεχίσει και θα εντείνει τους αγώνες του. Ήδη με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων διοργανώνονται συγκεντρώσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα από τα σωματεία. Στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει στις 14 Φλεβάρη στα Προπύλαια ώρα 10.30 πμ.

                          ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ